رویش گیاه ریواس در دشت سنو
در فاصله هشت کیلومتری هشت کیلومتری شرق روستا به سمت شهرستان گناباد دشتی بزرگ، بکر و زیبا زیستگاه چند صد هکتاری گیاهی به نام «ریواس» است که مردم محلی به آن «ریواج» میگویند.
محمد نبی زاده دهیار سنو در گفتگو با خبرنگار باشگاه کشاورزان جوان گفت :این منطقه را که معروف به دشت ریواس است، یکی از زیباترین منظرههای منطقه کویری دانست و گفت: گیاه ریواس در روستای سنو از گونههای ارگانیک و منحصر به فرد ایران محسوب میشود.وی وسعت پراکندگی این گیاه خودرو را درروستا بیش از100هکتار دانست و عنوان کرد: به دلیل گرمتر بودن دشت سنو نسبت به کوهپایه ها ریواس آن منطقه از برگهای پهنتری برخوردار است و زودتر به گل مینشیند.
وی تصریح کرد: با بارندگی متوسط 100 میلیمتر ما میتوانیم شاهد این منظره زیبا در اردیبهشت ماه باشیم که اوج زیبایی این دشت هنگام به گل نشستن ریواس است که میتواند منطقه گردشگری و یک تفرجگاه چشمنواز محسوب شود.
نبی زاده با اشاره به اینکه گیاه ریواس سرشار از ویتامین، مواد معدنی و املاح است، گفت: مواد موجود در برگ و ساقه ریواس خواص دارویی زیادی دارد که مردم محلی از آن به عنوان تقویت کننده معده، کبد و دستگاه هاضمه استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: از ساقه ریواس برای تهیه خورشت، مربا و ترشی استفاده میکنند، اما بهترین نوع استفاده از این ماده مغذی و دارویی استفاده از آب آن به صورت یک سوم با آب هویج، سیب یا کرفس است.
کلمات کلیدی :
» نظر